Covid-19

Covid-19 Mondkapjes Afstand houden Maatregelen Kraambezoek Alles anders dan normaal Verloskundigen
136070965_4040804602614363_6735219079592914168_n
 
Maatregelen

In verband met de Covid-19 uitbraak in Nederland zijn er binnen de sector kraamzorg maatregelen genomen met betrekking tot het leveren van zorg. Daarnaast heeft de overheid in het algemeen een aantal maatregelen opgelegd die ook effect hebben op de zorg zoals die in de kraamzorg wordt geleverd.

Binnen de maatregelen wordt onderscheid gemaakt tussen kraamgezinnen met (verdenking op) COVID-19 besmetting en kraamgezinnen zonder (verdenking op) COVID-19 besmetting.

Hieronder zullen wij u de nieuwe richtlijnen die gelden per 28-04-2021 uitleggen.

Ziekteverschijnselen

Omdat wij willen weten welke vorm van zorg wij moeten in zetten is het voor ons heel erg belangrijk om goed op de hoogte gebracht te worden van de gezondheid van u en de mensen binnen uw huishouden.

Vanaf 01-12-2020 zullen wij namelijk een onderscheid maken in gezinnen met verdenking op Covid-19 en gezinnen zonder verdenking Covid-19.

Covidhygiene-1
Kraambezoek

Voor de kraamvisite thuis is het mogelijk om per 28-04-2021 2 bezoekers per dag te ontvangen. Deze bezoekers mogen niet aanwezig zijn tegelijkertijd met de kraamverzorgster en of de verloskundige.

Het advies blijft dat men voorzichtig moet zijn voor wat betreft het bezoek tijdens de kraamweek. Dit voor de pasgeborene, het gezin, maar ook voor de kraamverzorgende, verloskundige en mensen van het CJG.

Voorwaarden voor bezoek zijn:

  • 1,5 meter afstand houden moet mogelijk zijn.
  • Baby niet van hand tot hand laten gaan.
  • Het kraamgezin vergewist zich ervan dat bezoekers met klachten niet op bezoek komen.
  • Er wordt rekening gehouden met kraamverzorgenden uit kwetsbare groepen en dus bij voorkeur als kraamzorg en verloskundige niet aanwezig zijn.
Verloskundigen

De verloskundige komt in ieder geval een keer op huisbezoek in het kraambed. Zorg ervoor dat er geen kraambezoek is tijdens onze visite. Meldt het voorafgaand aan dit bezoek telefonisch als er in het huishouden sprake is van (milde) klachten of personen met een positieve corona-test. In die situatie zal de visite telefonisch gedaan worden en wordt er alleen op indicatie en om de hielprik te verrichten een huisbezoek gebracht met extra beschermende- en isolerende maatregelen.

Tijdens het huisbezoek zal de verloskundige een mondmasker dragen bij het lichamelijk onderzoek en bij het uitvoeren van de hielprik.

De andere visites zijn telefonisch tenzij fysiek huisbezoek gewenst is ivm het welbevinden van jou en de baby. Laat het ons weten. In geval van complicaties zal de verloskundige natuurlijk altijd langs komen.

Intakegesprekken

De intakegesprekken gebeuren via een teams uitnodiging. Onze voorkeur gaat uit naar een huisbezoek maar helaas is dit nog steeds niet mogelijk.

Je kan van ons rond de 7e maand van de zwangerschap een mail verwachten met een datum en tijdstip dat het gesprek plaats zal vinden. Mocht u geen mail ontvangen hebben of om wat voor reden dan ook toch eerder een gesprek wensen kunt u ons mailen op info@kraamzorgbram.nl of whatsappen op 0652895836.

 

 

Zwanger en corona

Op de website www.allesoverzwanger,nl is een speciale pagina ingericht waarop de veel gestelde vragen van zwangere over het coronavirus zijn beantwoord.