Certificaten

Persoonlijk contact

Bij Kraamzorg Bram staat kwaliteit van de zorg hoog in het vaandel. Doordat wij een kleinschalig kraambureau zijn hebben wij  goed zicht op de passie en toewijding waarmee onze kraamverzorgenden bij u werken. Wij streven ernaar u al tijdens de intake kennis te laten maken met de voor u beoogde kraamverzorgende. Vaak wordt al tijdens een eerste contact duidelijk of iemand bij u past als kraamverzorgende, iets dat in onze ogen van grote invloed is op de uiteindelijke beleving van de kraamzorg. Wij streven er ook naar dat u tijdens uw kraamtijd maar 1 en dezelfde kraamverzorgende krijgt, zodat u optimaal kunt genieten van uw pasgeboren baby. Mocht u nu om wat voor reden dan ook geen goed gevoel hebben (na de intake of tijdens de zorg), aarzel dan niet om contact op te nemen. Het is geen verklikken en er zal niemand boos op u zijn. Soms gebeurt het gewoon dat de klik er niet is. Dat is vervelend en wij zullen alles in het werk stellen om een oplossing te zoeken, maar we kunnen er alleen iets aan doen als u het kenbaar maakt. U heeft recht op een prachtige kraamperiode en die gunnen wij u. Voorkom dat u later erop terugkijkt met gemengde gevoelens omdat u niet heeft durven aangeven dat u niet tevreden was.

Waarborging kwaliteit

Kwaliteit van kraamzorg is niet alleen het 1 op 1 contact dat u heeft met uw kraamverzorgende. U wilt er uiteraard ook van opaan kunnen dat wij uw gegevens correct behandelen en zorg dragen voor de deskundigheid van ons personeel. Vandaar dat direct bij aanvang van Kraamzorg Bram het traject is gestart om een HKZ-ISO certificaat en een WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding te behalen. Met ingang van 18 december 2014 is Kraamzorg Bram de trotse bezitter van het HKZ-ISO certificaat. De focus voor het eerste kwartaal 2015 ligt nu op het WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding. Verwachting is dat ook dit certificaat in maart 2015 behaald zal zijn.

Verder hanteren wij vanzelfsprekend de normen uit het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP) en gaan de kraamverzorgenden van Kraamzorg Bram met regelmaat op cursussen zodat ze van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kraamzorg op de hoogte zijn.

De cursussen die onze kraamverzorgenden volgen zijn onder andere:

–  Borstvoedingscursus

–  Kinder- en volwassen EHBO en Reanimatie

–  Vroegsignalering

–  Bevallingsassistentie

Passie als drijfveer

Kraamzorg Bram werkt alleen met kraamverzorgenden die uit passie voor het vak werken. Kraamzorg doe je niet om een hypotheek te kunnen betalen of omdat baby’s er zo schattig uit zien. Belangrijker dan welk certificaat dan ook is de kwaliteit van onze mensen. Voor 2014 zoeken wij geen leerlingen. Gediplomeerde kraamverzorgenden die zich aangesproken voelen tot onze visie en ons bedrijf kunnen contact opnemen om de mogelijkheden bespreken.